Gift i Gambia

Vet ni vad? Det är faktiskt så att jag gifte mig i tisdags. I Gambia. Utan att vara där. Jag vet, det låter ju helgalet. Jag ska förklara. Modou ville gärna att vi skulle ha ett muslimskt bröllop i Gambia. Han är troende och praktiserande muslim så det är viktigt för honom med en religiös ceremoni. Däremot tyckte han att det blev för mycket jobb att också ordna fest där och att vi skulle resa ner igen bara för det. Och nu är det så fiffigt att där behöver man inte vara med på sin egen ceremoni. Man frågar helt enkelt varsitt vittne om de kan tänka sig att ställa upp och så går de till moskén och ser till att man blir vigd.

Så det var alltså det som hände i tisdags. Nu har vi fått några bilder från det ceremonin. På andra bilden ser ni Modous pappa sitta till höger. På tredje bilden ser ni Modous mamma sitta i vit spetssjal, tredje kvinnan från vänster och på fjärde bilden sitter tre av Modous systrar, med systerdotter.

20130715-130514.jpg

20130715-130525.jpg

20130715-130532.jpg

20130715-130541.jpg

2 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s