Ramadan och jag

Det är ramadan nu och eftersom Modou är muslim firar han det, eller vad man säger. Ramadan pågår under en månad varje år. I år är det mellan 10 juli (en del började redan 9 juli) fram till 7-8 augusti. Exakt när det börjar och slutar beror på månen.

Under den här tiden fastar Modou under dagarna. Han får äta när solen är nere, mellan cirka 22.00 och 02.00.

Det här visste jag redan. Men vad jag nog inte var beredd på var att jag, när solen är uppe inte får pussa eller ta på honom. I alla fall inte på något intimt sätt. Det kanske inte låter så jobbigt, men oj vilka inpulser jag får jobba emot varje dag. Jag har inte tänkt så mycket på det innan, men vi måste ha pussats och tagit på varandra massor eftersom det är så jobbigt att vara utan det. Ganska bra att känna på det, tycker jag, för det får mig att uppskatta det så mycket mer. Vissa kvällar sitter jag och räknar ner minuterna till klockan 10. Att bara få sitta i soffan i hans armar är som julafton varje kväll.

Jag måste verkligen beundra min man för den enorma självdisciplin han har. Finns inte en chans i världen att jag skulle lyckas med att inte äta eller dricka under dagarna i en hel månad.

Om ni har några frågor om detta förresten, så var inte rädda för att ställa dem. Alla frågor är välkomna.

2 comments

    1. Hej! Vad kul att du tittade in på min blogg! Nej, man ska verkligen inte fasta som gravid. Enligt min man får man inte fasta som gravid enligt islam. Jag är inte muslim dock så jag behöver aldrig fasta. Det är bara min man som är det. Ja, alla muslimer firar ramadan. Vet dock inget om varken Sunni eller Shia. Min man är inget av det. Tror inte att de grenarna finns i Västafrika.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s