Självdiagnostisering

Vet ni vad jag har hittat? Inte för att jag vet om ni är så jätteintresserade, men jag tror inte att det var migrän jag hade i söndags (ni som inte är intresserade av mitt hälsotillstånd kan sluta läsa nu).

Jag kunde inte riktigt släppa att det inte kändes som migrän. Mina migränattacker brukar komma med lång förvarning, oftast börjar det i nacken och sen när anfallet är igång ordentligt brukar det trycka intensivt mot tinningen eller bakom ögat. Ibland sitter det i hela sidan av huvudet. Dessutom brukar jag vara ljuskänslig och känslig för mönster.

Men det här hade inget av de symptomen. Det här anfallet kom jättesnabbt. Bara på några minuter. Smärtan var helt outhärdlig och kom liksom i pulser. Som att någon tryckte in en kniv i ögat, om och om igen. Ingen tryckande känsla alltså utan mycket mer smärtsamt än så. Under attackerna så ville jag nästan ta livet av mig för att det gjorde så ont. Eller i alla fall svimma av. Det gjorde mer ont när jag la mig ner än när jag satt upp. Dessutom svullnade ena näsborren upp och det började rinna snor från den.

Så nu googlade jag på det och jag tror att jag hittade svaret. Jag tror att det var Hortons huvudvärk.  Jag känner igen nästan alla symptom utom det där att det kommer tillbaka regelbundet.

Jag ska ta och ringa till vårdcentralen. Men av erfarenhet så vet jag att de inte gillar när man redan har hittat en diagnos så frågan är hur jag får dem att utreda om det är Hortons eller om det bara är vanlig migrän. Har ni några tips?

Hittade en så himla bra bild på Wikipedia som beskriver hur Hortons huvudvärk känns och det var exakt såhär det kändes.

The_Cluster_Headache

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s