Clear winter

Linda och jag gick ju på färganalys för ett tag sedan (ni kan läsa om det här) och det visade sig att jag var en clear winter (contrasting winter eller bright winter, det är samma sak) och Linda är en soft summer. Vi brukar sitta ibland och fundera på vilka färger och färgkombinationer som vi passar i och vilka kändisar som vi kan apa efter när det gäller detta. Jag har kommit fram till att Sophie Ellis Bextor har i princip samma färgsättning som jag och jag tror att vi i mycket passar i samma färger. Det är så kul att se på henne när hon har “rätt” färger och när hon har “fel” färger.

Kolla in detta till exempel:

4230862

 

Hon är ju självklart fortfarande vacker här, men den där klänningen, färgen på håret och på läpparna gör ingenting för henne. Det är helt enkelt alldeles för mjukt och soft för henne. En clear winter ser naturlig ut och glänser i skarpa kontraster och klara, kalla färger. Kolla nu på denna bild:

333271

 

Trots att hon har på sig ett starkt rosa läppstift, en neongul klänning och svart hår ser hon naturlig och fin ut och hennes hy har helt plötsligt fått en helt annan lyster.

Rätt så kul att se skillnaden tycker jag. Om ni vill läsa mer om färganalys så rekommenderar jag sidan The Chic Fashionista. En riktigt kul sida med både färg- och stilanalyser.

 

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s