Musiken på bröllopet

Musik är väldigt viktigt för mig och jag tänkte länge och väl på all musik som skulle vara med på bröllopet. Jag fick gå genom några svåra förhandlingar med min man också när han inte alls förstod varför jag hade valt den ena eller den andra låten.

Ingångslåten tog rätt så lång tid att bestämma innan jag kläckte den genialiska idén att ha en låt spelad på kora. Kora är ett västafrikanskt stränginstrument och även Modous favoritinstrument. Ses även som Gambias nationalinstrument. Så det kändes så himla bra när vi bestämde oss för det. Låten hittade vi också ganska snabbt. Det blev Kora Revolution med Kaouding Cissoko.

Vi bad våra vänner Pernilla och Karna att sjunga och spela gitarr under vigseln. Vi visste att vi gärna skulle vilja att de framförde Euphoria för att det är en av våra låtar. Stackars Karna och Pernilla hade jättesvårt med denna låt och kämpade verkligen för att det skulle bli bra. Inte lätt att framföra den låten endast på gitarr och sång. Men de klarade det helt briljant! Resultatet hör ni här:

Låt två var inte lika självklart för mig. Modou ville att det skulle vara något svenskt, men jag har ju inte lyssnat på så jättemycket svensk musik. Försökte med Ulf Lundell, Peter LeMarc och Eva Dahlgren, men hittade ingenting som funkade. Men till slut hittade jag och Pernilla den här låten, som vi kände passade perfekt:

Utgångslåten kom vi nog inte på förrän precis veckan innan. Jag kände att jag ville ha en låt som speglade mig någonstans. Kora-låten var ju Modous och Euphoria är vi, så jag kände att jag ville ha en soullåt som representerade mig. Det fick bli You’re Love Keeps Lifting me Higher med Jackie Wilson. Pur lycka bara!

Vi dansade faktiskt en vals också. Den här låten hittade jag nästan precis när vi började planera bröllopet och jag undrade om jag verkligen skulle få med Modou på att dansa vals till den med mig, men det gick hur bra som helst. Han var helt med på det! Så vi dansade till I’m in Love med Maria Mena. Helt fantastiskt söt låt som dessutom går i valstakt!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s