Hem till kaninen

Som ni kanske vet, eller kanske inte vet så har jag en kanin som husdjur. Hon heter Signe och är en väldigt fluffig lejonhuvad kanin. Hon springer runt fritt därhemma och gör sina behov i en kattlåda. Just nu består hennes “hem” av en matta, ett litet hus (som faktiskt är överdelen av kattlådan), en kattlåda som toa och en plats för hö och mat- och vattenskål. Men jag känner att hon skulle behöva lite mer sysselsättning. Till exempel lite olika höjder att sitta på och så några leksaker.

1623725_10152096312360845_1905923147_n

Svenska djuraffärer är verkligen askassa på kaniner! De förstår inte alls vilka behov en kanin har och har inga saker som egentligen är anpassat för kaniner. Har verkligen letat med ljus och lykta efter ett kaninhus som Signe faktiskt får plats i. En kanin som är avslappnad och trygg ligger utsträckt med benen rakt eller snett bakom sig och får omöjligt plats i de där husen, som mest verkar vara anpassade för hamstrar eller möjligen marsvin. Dessutom finns det knappt några leksaker eller annat som är anpassade för kaniner. Har fått höra så många gånger att “kaniner är ju så tråkiga!” Ja, du kanske inte skulle vara så rolig du heller om du fick sitta i en trång bur hela dagarna utan att ha något att göra.

Men nog om det. Nu till vad jag vill för min lilla dammråtta. Jag har letat på Pinterest efter inspo och hittade det här:

 

Kolla här vilket fint litet hus! Tror att Signe skulle tycka att det var lite för öppet, men som en liten hörna att softa i är det ju perfekt! Det går att beställa i olika färger också.

Tänk om jag var så händig så att jag kunde bygga något. Kanske inte något så här stort dock, det är ju typ större än vår lägenhet. Men det vore kul att kunna bygga något själv. Det bästa vore ju dock om det fanns något sånt här i djuraffärerna. Tänk om det fanns byggsatser så att man kunde bygga ihop det som man ville och hur mycket man ville. Vilken affärsidé! Någon entreprenör därute som kan nappa på det kanske?

Här är ett annat, lite mindre alternativ. Men det ser supersvårt ut att bygga.

Ett till, väldigt sött hus.

Jag tänkte också att jag skulle göra Signes hem lite fint med tavlor eller affischer (dock inte i papper, för det äter hon upp). Den här planschen tycker jag var helt underbar! Skulle passa fint som bakgrund till hennes hem.

 

 

 

 

2 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s