Alternativ till semmeldag

Alltså, jag vet inte riktigt om jag kan påstå att den här detoxen är någon speciell uppoffring än så länge. Snart är dag två över och hittills saknar jag inget speciellt. Känner mig mätt, pigg och glad. Semlorna på fikat idag frestade så klart en del, men inte så mycket att jag inte kunde motstå. Måste säga att det hjälpte en del att veta att jag har de här supergoda och nyttiga chokladbollarna som väntade på mig hemma i kylen.

20140304-154431.jpg
Här kommer receptet:

Mixa 2 dl valnötter och 2 dl sötmandlar till mjöl. Häll i 3 dl färska dadlar (ta ur kärnorna, det höll jag på att glömma) och 1/2 dl kakao och mixa till en smet. Rulla till bollar och vänd dem i kokosflingor.

Om smeten är för lös kan du blanda i mer mandlar eller valnötter och är den för smulig kan du ha i lite vatten.

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s