Jag är gravid!

I december ska vi ha barn! Jag ser fram emot det så himla mycket och tycker att tiden går supersakta. Känns som att jag har vetat i en evighet nu och ändå gick jag in i andra trimestern först idag. Det här är de vanligaste frågorna jag får just nu så jag tänker att jag lika bra kan svara på dem här också:

Hur mår du?
Jo, tack, jag mår superbra. Har mått oförskämt bra hela tiden faktiskt.

Mår du illa?
Nej, inte nu. Mådde illa i en vecka tidigt i graviditeten. Var till och med tvungen att sjukskriva mig i två dagar för att jag bara kräktes hela tiden. Men sen har jag mått bra efter det. Har varit några enstaka gånger bara som jag har mått illa på grund av lågt blodsocker. Men nu har jag lärt mig att äta lite oftare. Har bunkrat upp med frukt och nötter på jobbet.

Har du fått några cravings?
Nej, inte några jättestora så att jag har skickat ut Modou mitt i natten eller något sånt. Men en vecka åt jag popcorn till middag, jag är mer sugen på frukt och grönsaker istället för riktig mat och jag saknar smaken av mousserande vin. Det sista är lite knepigt att tillfredsställa, men jag har nu äntligen hittat ett helt alkoholfritt bubbel som smakar väldigt gott.

Har du känt några sparkar?
Nej, inte än. Det är ovanligt att man känner sparkar så här tidigt, speciellt om det är ens första barn. Men jag ser verkligen fram emot det.

Har ni varit på ultraljud?
Nej, inte än. Vi ska dit om en månad. Längtar så himla mycket till när vi får se vår lilla skrutt.

Är det en tjej eller kille?
Vi vet inte än, men vi tänker inte ta reda på det heller. Det får bli en överraskning.

Vill du att det ska bli en tjej eller kille?
Helt ärligt så spelar det ingen roll för mig. Jag har inga önskemål. Trodde att jag helst skulle vilja ha en tjej innan jag blev gravid, men så känner jag inte längre.

Är Modou glad?
Ja, självklart är han det! Han är superglad och hälsar och klappar på magen varje dag. Det är jättemysigt.

baby

Så här ser magen ut nu. Fast det är faktiskt lite olika från dag till dag. Ibland ser den verkligen ut som en riktig gravidmage och vissa dagar ser jag mest ut som att jag har lagt på mig några extra kilo.

——————————————————————————————————
I’m pregnant! We’re expecting a baby in December. Thrilled and happy!

6 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s